Onze werkwijze

Prefab is niet slechts het traditionele proces verplaatsen naar een werkplaats om droog te kunnen werken met de juiste machines bij de hand. Prefab vraagt ook om een andere voorbereiding dan traditionele bouw. Waar bij traditionele bouwmethoden in het werk bekeken kan worden hoe onderdelen het beste op elkaar kunnen aansluiten kan dat niet bij Prefab. Het element is al klaar en aanpassingen zijn niet meer mogelijk.

3D model als uitgangspunt

Goede prefab bouw begint bij zeer gedetailleerde tekeningen van het bouwwerk waarbij ieder latje zichtbaar moet zijn. Zo weet de fabriek precies hoe het gemaakt moet worden en kan er voor zorgen dat tijdens montage onderdelen perfect op elkaar aansluiten. Een focus op het productieproces en minder aandacht voor tekeningen is niet de oplossing.

Bij Groenprefab beginnen wij met het bouwen van een 3D model als basis voor de werktekeningen. Het model is zeer gedetailleerd zodat exact de juiste hoeveelheden materiaal gebruikt worden. Onze machines worden aangestuurd vanuit het model. Dit maakt het mogelijk dat het eenvoudig is om op te schalen in productiecapaciteit en dat bijzondere vormen en constructies mogelijk worden.

Duurzaam bouwen

Duurzaam bouwen gaat verder dan alleen het toepassen van hout als basismateriaal. Het toepassen van Sedum als isolatiemateriaal of als verduurzaaming van dakbedekking is slechts één van de voorbeelden.