Wie duurzaam wil bouwen komt al snel uit bij houtskeletbouw (HSB). Hout kent namelijk een aantal specifieke kenmerken die het tot een duurzaam product maken. Bomen nemen Co2 op en hout is daarmee een opslag van Co2. Hout is recyclebaar en groeit bovendien weer.

Ook bouwkundig gezien heeft hout een aantal voordelen. Het is licht en toch sterk, waardoor een lichtere fundering voldoet. Het biedt architectonische vrijheid en heeft uitstekende geluids- en brandwerende eigenschappen. Hout is vochtregulerend, heeft hoge isolatiewaarden, geen last van koudestraling en zorgt zo voor een aangenaam binnenklimaat. Dat alles maakt houtskeletbouw goed toepasbaar voor verschillende onderdelen.

Extra duurzaam met sedum

Duurzaam bouwen gaat verder dan alleen het toepassen van hout als basismateriaal. Het toepassen van Sedum als isolatiemateriaal of als verduurzaaming van dakbedekking is slechts één van de voorbeelden

Illustratie prefab HSB vloer GroenPrefab

HSB vloeren

Vloeren zijn een prima toepassingsmogelijkheid voor HSB. Licht van gewicht, voorzien van technische installaties en prima geluidsisolerende eigenschappen. Prefab HSB vloeren zijn er als reguliere houten vloer of als zwevende cementdekvloer.

Lees meer over GroenPrefab HSB vloeren
Illustratie Prefab HSB wand GroenPrefab

HSB wanden

Met Prefab HSB binnen- en buitenwanden zijn zeer snelle bouwtijden mogelijk. In 2 tot 4 dagen is een woning wind- en waterdicht te maken.

Lees meer over GroenPrefab HSB wanden
Illustratie prefab HSB dak GroenPrefab

HSB daken

Het grote voordeel van HSB daken is dat regen en wind geen invloed hebben tijdens de productie. Prefab HSB daken kennen een breed scala aan toepassingsmogelijkheden. Plat of hellend, met dakpannen of een duurzame bedekking zoals zonnepanelen of sedum.

Lees meer over GroenPrefab HSB daken

Meer informatie of offerte?

Vraag vrijblijvend een offerte aan of stel ons een vraag!

Direct een offerte aanvragen
Neem contact met ons op